Can Coix

Can Coix  GEO Aglomeració de cases aïllades, d’ús residencial —bàsicament de primera residència— en un entorn rural. Es troba a un quilòmetre de distància de Sant Antoni de Portmany , sortint per la carretera de Corona i just abans del nucli de Can Germà , a terrenys de l’antiga vénda de Cas Ramons .

Des de l’edifici que havia de substituir la capella de Santa Agnès —actualment convertit en restaurant— emplaçat al peu del puig des Molí , es domina una extensió plana, envoltada de muntanyes i oberta sols cap a la mar. És en aquesta vall on sorgí, devers l’any 1975, la urbanització de Can Coix, a partir de la segregació de la finca del mateix nom, i després també de la vesina de can Coixet. Actualment, el conjunt, de límits difusos, ocupa una extensió aproximada de 5 o 6 ha i compta amb una vintena de cases, a més de les dues escoles (l’antiga, construïda devers l’any 1975, i la nova, dita Guillem de Montgrí) i també el velòdrom, una obra problemàtica que tardà més de set anys a finalitzar-se.

Les cases són en general senzilles, d’una o dues plantes, envoltades de jardins i horts, i ocupades per famílies eivissenques, algunes d’origen peninsular. Sobretot a la part central, més plana, les cases són separades per camps de cultiu i el conjunt presenta un aspecte rural.

La xarxa de carrers es limita a la carretera principal —de Sant Antoni a Corona— i a la desviació que va a sa Galera , un camí asfaltat recentment. Segons la normativa urbanística, aquests terrenys són qualificats com a sòl no urbanitzable, cosa que haurà contribuït, sens dubte, a l’estancament, des de fa uns anys, de nous projectes de construcció. [GAM]


Descàrregues

 Descarregar veu en format pdf

Col·laboradors


Bústia de suggeriments

L'Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera en línia creix cada dia gràcies a la participació de gent com tu. Pots col·laborar-hi suggerint millores en la redacció d'alguna veu, afegint-hi fotografies o enviant-nos el teu comentari. Segueix el següent enllaç per deixar-nos la teua aportació: Bústia de suggeriments