Can Codolar

Can Codolar  GEO Barri residencial situat a la vénda d’Arabí de Baix , a la parròquia de Santa Eulària des Riu , dins aquest mateix terme municipal. Es troba a costat i costat de la carretera de Sant Carles de Peralta, a gairebé tres quilòmetres de Santa Eulària, nucli urbà del qual depèn.

La casa més antiga de la qual hom té informació és can Durban, que tot i que sembli estrany, va canviar el seu nom, pel casament de l’hereva amb un descendent de la família de can Codolar, en favor del cap de família. Aquesta té aproximadament 200 anys d’antiguitat.

Cal esmentar una considerable concentració d’habitatges en una etapa preturística, i amb una estructura rural molt dividida, que facilità que durant els anys seixanta començàs un procés urbanitzador que s’anà alentint, progressivament i lenta, deu anys després. Actualment, amb aproximadament 14 ha, s’hi recullen unes 20 construccions i una població resident de 95-100 persones. El tipus de construcció predominant és, sense cap dubte, l’habitatge unifamiliar d’una planta (i de forma cúbica) amb jardí.

La urbanització extensiva, organitzada per una precària xarxa de carrers, alguns sense pavimentar, demostra una certa joventut en la consolidació de la barriada. Ha estat reconeguda, a més a més, com a zona urbana de Santa Eulària. Amb una població majoritària de la mateixa parròquia, i amb menor mesura provinent de la immigració peninsular, ocupada en diverses activitats i diferents sectors dins el mateix municipi, amb un nivell socioeconòmic mitjà.

Pel que fa a les activitats d’aquesta zona cal parlar d’una mescla de funció residencial combinada amb una activitat industrial i de serveis, com és la presència d’una empresa de venda de materials de construcció així com una de distribució de productes o diverses fusteries i una ferreria, a més d’un bar i d’un comerç d’alimentació. [JcCT]


Descàrregues

 Descarregar veu en format pdf

Col·laboradors


Bústia de suggeriments

L'Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera en línia creix cada dia gràcies a la participació de gent com tu. Pots col·laborar-hi suggerint millores en la redacció d'alguna veu, afegint-hi fotografies o enviant-nos el teu comentari. Segueix el següent enllaç per deixar-nos la teua aportació: Bústia de suggeriments