Ca na Polla

Ca na Polla  GEO Aglomeració residencial pertanyent a la vénda de Cala Llonga de Dins , a la parròquia de Santa Eulària, dins el municipi de Santa Eulària des Riu.

Es troba situada pràcticament dins el nucli urbà de Cala Llonga, a uns quatre quilòmetres de la vila de Santa Eulària i a uns vuit de la ciutat d’Eivissa. La barriada comprèn des de ben bé dalt de tot del puig d’en Purredó fins al canal des Purredó, a un costat, i el canal de na Polla , a l’altre. Encara que el terreny, abans de parcel·lar-se, pertanyia a un tal Xico d’en Xomeu, el nom de la barriada possiblement prové de les antigues possesions de can Poll.

Aquesta aglomeració data de començament dels seixanta, amb una única construcció, cas Jutge, tot i que després es parcel·là i es començaren a edificar xalets de forma continuada. Dins aquest procés, cal esmentar dues onades de creixement més ràpid; la primera, durant els anys setanta, i la segona, al final dels vuitanta. La seua extensió és d’unes 24 ha, a les quals es recullen quasi una trentena de cases. La majoria són residències secundàries; habitatges unifamiliars amb dues plantes i jardí; molts d’ells recullen alguns elements característics de l’arquitectura tradicional eivissenca.

Reconegut com a zona urbana de Santa Eulària, aquest barri experimentà una important expansió a la meitat de la dècada dels noranta. Pràcticament tots els seus habitants són provinents de la immigració estrangera i peninsular, tot i que hi ha també un considerable nombre d’eivissencs; segons la mitjana d’edat la població és madura, té un nivell socioeconòmic alt, i és jubilada o ocupada en el sector dels serveis.

Aquesta aglomeració, el 1996, tenia una infraestructura urbana molt precària, tret de la façana de cara al carrer principal, la baixada de cala Llonga, que estava pavimentada, amb voravies, i disposava d’enllumenat públic. Aquesta urbanització té una funció exclusivament residencial. [JcCT]


Descàrregues

 Descarregar veu en format pdf

Col·laboradors


Bústia de suggeriments

L'Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera en línia creix cada dia gràcies a la participació de gent com tu. Pots col·laborar-hi suggerint millores en la redacció d'alguna veu, afegint-hi fotografies o enviant-nos el teu comentari. Segueix el següent enllaç per deixar-nos la teua aportació: Bústia de suggeriments