Boletín Oficial Eclesiástico de la Diócesis de Ibiza

Boletín Oficial Eclesiástico de la Diócesis de Ibiza  REL/SOC Apareix per primera vegada com Boletín Eclesiástico del Obispado de Ibiza el primer d’agost de 1878 i s’edita fins al mes de gener de 1882. Publicat en un primer moment a la Impremta Villalonga de Palma de Mallorca, en va ser el director el prevere Manuel Ortega. De periodicitat quinzenal, des del principi els temes i els col·laboradors foren sempre eclesiàstics. Deixà de publicar-se durant disset anys i tornà a sortir el 17 de febrer de 1899. A partir d’aquest moment la periodicitat serà més irregular. Les impremtes eren la de Josep Tur Ros i la de Francesc Escanellas.

A partir de l’1 de gener de 1923, amb el número 285, comença a subtitular-se «La segunda época», i a partir d’ara la impremta serà Editorial Ibicenca. Aquesta etapa dura fins al primer de maig de 1928 amb el número 410.

La tercera època comença el 1928 i passarà a dir-se Boletín Oficial del Obispado de Ibiza i s’imprimirà a “La Voz” des del número 412. En aquests primers anys, la periodicitat serà altra vegada quinzenal. Entre juliol de 1936 i gener de l’any següent, motivat probablement per l’inici de la Guerra Civil espanyola, el butletí deixa de publicar-se. S’editarà també a les impremtes de Marià Tur Tur, Viuda de J. Verdera, Manonelles, Diario de Ibiza i Carles Nàcher.

Varen ser els seus directors Bartomeu Ribas , Marià Riquer i Isidor Macabich , entre d’altres, i els temes, lògicament, de caire religiós, cartes pastorals, encícliques, nomenaments de càrrecs eclesiàstics, homilies, discursos i tot tipus de notícies i documents relacionats amb l’Església. El 1996 encara s’editava, i el darrer número, el 979, corresponia l’últim trimestre de 1993.  [FTR]


Descàrregues

 Descarregar veu en format pdf

Col·laboradors


Bústia de suggeriments

L'Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera en línia creix cada dia gràcies a la participació de gent com tu. Pots col·laborar-hi suggerint millores en la redacció d'alguna veu, afegint-hi fotografies o enviant-nos el teu comentari. Segueix el següent enllaç per deixar-nos la teua aportació: Bústia de suggeriments