Blanc, cap

Blanc, cap  TOPON

1.
Cap que hi ha a devers 1000 m a migjorn de cala d’Hort , al municipi de Sant Josep de sa Talaia . És format per materials argilencs i guixosos, fet que li dóna un color blanc característic. Al nord d’aquest cap hi ha la platja des Cap Blanc. I la part superior del cap és una extensió plana de terreny que rep el nom des Cap Blanc d’en Guimó.

2.
Nom amb què hom designa tota la zona de costa compresa entre es Moscarter i s’Aigua Blanca , a l’est de Portinatx , a la parròquia de Sant Joan de Labritja . També rep el nom de cap Blanc de Portinatx.

3.
Nom que es dóna al promontori situat entre la punta de Xarracó i l’illa d’Encalders , a la part de ponent de la costa de la parròquia de Sant Joan de Labritja. Antigament rebia el nom de cap dels Escandells. Just sota les penyes d’aquest cap hi ha les seques des Cap Blanc.

4.
Petit promontori, de color blanquinós i no gaire elevat, que hi ha just al sud de cala Gració i de sa Ferradura , a la costa de la parròquia de Sant Antoni de Portmany . L’extrem occidental d’aquest cap és la punta des Cap Blanc, i just a migjorn es forma un raconet, que és el racó des Cap Blanc, on també hi ha la cova des Cap Blanc. I just davant, dins la mar, hi ha el picatxet o l’escullet des Cap Blanc, que és una roqueta que sobresurt de la mar en una llengua de bou que constitueix la prolongació submergida d’aquest cap. Apareix documentat des de l’any 1555. [ERM]


Descàrregues

 Descarregar veu en format pdf

Col·laboradors


Bústia de suggeriments

L'Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera en línia creix cada dia gràcies a la participació de gent com tu. Pots col·laborar-hi suggerint millores en la redacció d'alguna veu, afegint-hi fotografies o enviant-nos el teu comentari. Segueix el següent enllaç per deixar-nos la teua aportació: Bústia de suggeriments