Bandera de Ibiza, La

Bandera de Ibiza, La SOC Publicació periòdica que aparegué amb el subtítol periódico semanal. S’editava a la impremta de Francesc Escanellas Suñer . Amb sols 26 números, va sortir per primera vegada el 7 de maig de 1895. Tenia la redacció al carrer d’Amadeu I —ara de Manuel Sorà—, d’Eivissa.

En va ser el fundador, propietari i director Bartomeu de Roselló Tur . Defensà sobretot el restabliment de la Comandància de Marina a Eivissa i la candidatura de Joan Roman Calbet , diputat eivissenc a les Corts Generals, i dirigí els seus atacs contra Josep Riquer Llobet i el partit liberal d’Eivissa.

Amb un format de quatre pàgines i a tres columnes, acollí les firmes de Lluc Costa Ferrer, Antoni Pujol Torres, Jaume Tur Marí, Felip Curtoys Valls , Francesc Escanellas Suñer, Artur Pérez-Cabrero Tur , Ignasi Wallis Llobet i els pseudònims d’Antonio de Ibiza, Pepitu o Un marinero, entre altres.

Els atacs de la publicació al governador civil de la província motivaren que aquest imposàs una multa de cinc-centes pessetes als responsables i els dugués davant els tribunals. La notícia va transcendir a la premsa estatal i periòdics de Madrid com La Justicia en varen recollir els fets. S’edità per última vegada el 10 de novembre de 1895. [FTR]


Descàrregues

 Descarregar veu en format pdf

Col·laboradors


Bústia de suggeriments

L'Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera en línia creix cada dia gràcies a la participació de gent com tu. Pots col·laborar-hi suggerint millores en la redacció d'alguna veu, afegint-hi fotografies o enviant-nos el teu comentari. Segueix el següent enllaç per deixar-nos la teua aportació: Bústia de suggeriments